2014. március 30., vasárnap

Akvamarin szerencsefa

Ez a szerencsefa 50 akvamarinnal készült.

Csakra: torokcsakra
Csillagjegy: Bika, Ikrek, Rák, Szűz, Mérleg, Skorpió, Halak, Vízöntő
Elem: víz
Szín: világoskéktől a zöldeskékig, átlátszótól az áttetszőig

Gyógyhatás:
Szabályozza a hormonháztartásunkat, irányítja az enzimek és a hormonok termelődését. Erősíti immunrendszerünket, megóv az érelmeszesedéstől, izomgyengeségtől és a csontok törékenységétől, merevségétől. Bőrallergiát is lehet vele kezelni.
Hasznos  még torokfájásra, megduzzadt mirigyekre és pajzsmirigyproblémákra, összehangolja a hipofízist és a pajzsmirigyet, szabályozza a növekedést. Általános frissítő hatása van. Erősíti a szervezet tisztító feladatokat ellátó szerveit; jótékonyan hat a szemre, az állkapocsra, a fogakra és a gyomorra. Egyaránt segítséget jelent a rövid- és a távollátásra.
Ha lefekvés előtt a párnánk alá tesszük, akkor megvéd a lidérces álmoktól, erősíti a nyirok-, Thymus- és pajzsmirigyet, megelőzi az anyagcserezavarokat, nyugtatja idegeinket.

Lelki hatása:
Fokozza a magabiztosságot és csökkenti a depresszív hangulatokat. Erősíti a szerelmet és a hűséget. Párkapcsolatban kifejezetten jó, hogy ha mindkettőjüknél van egy-egy akvamarin, mert a nehezebb pillanatokban is szükséges erőt kölcsönöz.

Támogatja a kitartást és a túlélési képességet. A mindennapi tevékenységekben széles látókört és előrelátást ajándékoz, célratörővé tesz.


A fa magassága:12 cm
Akár más méretben más horoszkópkővel is megrendelhető. Személyesen is megtekinthetőek időpont egyeztetéssel.

baraczne@gmail.com

2014. március 24., hétfő

Asztali Zen kert 2

 Mire is jó a Zen kert?
A zen a buddhizmus filozófiája. Eredeti jelentése: a tudat koncentrációja. Valódi, mélységes csend, zavartalan meditáció. A békés percek mély átéléséhez kiválóan használható ez az asztali zen kert. Ajándéknak, dísznek is kiváló, meglepetésként adva egyedi, hasznos, dekorációnak használva pedig egy csepp keleti hangulatot varázsolhatunk vele dolgozóasztalunkra vagy otthonunkba.

Hogyan használjuk a kertet ?
Életünk minden egyes pillanata döntések sora, mely az adott pillanatban valamilyen úton, valamilyen irányba visz, és amin mindig ott az újabb döntés, egy változtatás lehetősége is. Ennek felismerésében, ezen utak megtalálásában, és a döntések meghozatalában nyújtanak segítséget a távol-keleti buddhisták megállásra késztető, titokzatosan néma Zen kőkertjei. Ennek leggyönyörűbb példája, a világ leghíresebb Zen buddhista templomának egyedülálló szépségű, és energiájú meditációs kertje, a Kiotói Ryoanji (Békés Sárkány) templom zen kőkertje, melyet a XV. században hoztak létre. A kert csupán 14 sziklából (a 15.-et a teljes elmélyülés állapotában lehet megpillantani) és homokos talajból áll, melyet a buddhista szerzetesek szertartásosan gereblyéznek.
 Ez nem munka, és nem kertrendezés, hanem a meditáció eszköze, a minél tökéletesebb alakzatok, vagy írásjelek megrajzolása segíti elő a belső nyugalom, az ideális lelki egyensúlyi állapot elérését.
Ugyanezt a célt szolgálja a zen kert kicsinyített mása. Nem a méret a lényeg, hanem a tevékenység, amit a kis felületen is ugyanolyan eredménnyel végezhetünk.


Az apró gereblyével vagy az ujjunkkal való rajzoláskor kiüríthetjük fejünket, belsőnkre összpontosíthatunk, és figyelhetjük, hallgathatjuk a kvarchomok finom pergését. Nem szükséges a hagyományos japán írásjeleket elsajátítani, elegendő kör-, és hullámformákat rajzolni, vagy egyeneseket húzni. Ha kész a teljes mű, egy mozdulattal elsimíthatjuk a felületet, szimbolizálva, hogy a tökéletesség múlandó, csupán pillanatnyi állapot, mely sohasem tökéletes, hanem újra és újra törekedni kell annak elérésére.

Az asztali zen táblával elég csupán néha pár percet foglalkozni, a relaxációs hatás hamar érkezik, és a rövid, elmélyült foglalatosság hamar kitisztítja, megnyugtatja az elmét.

Mit tartalmaz a kert?

Fa tálca: 15x20cm
Gereblye: 12 cm
Budha: 4 cm
Gyöngyfa: 16 cm
Ez a zen kert ára: 6 000 Ft + posta költség

Zen kert bármilyen méretben megrendelhető.
Személyesen is megtekinthetőek előzetes egyeztetéssel.
baraczne@gmail.com

2014. március 16., vasárnap

Gazdagságot erősítő szerencsefa

 Ezt a szerencse fát megrendelésre készítettem.
Olyan ásványokkal kérték amelyek a gazdagságot erősítik.
Az ásványok nem csak a pénzbeli gazdagságunkat erősítik,
mind lelkiekben, mind testiekben. Ha megbízunk segítségükben
nagyon gyorsan meghozzák a sikert.
Az ásványok amelyekkel készült a fa: Hegyikristály, sárga jáde, citrin, aventurin és amazonit.

HEGYIKRISTÁLY
Csakra: minden csakra
Csillagjegy: minden csillagjegy

Elem: föld, némi levegő 

Gyógyhatás:
A testi gyógyításban olyan széles spektrumon használható, hogy annak a felsorakoztatására oldalunk nem alkalmas, így csak egy kis ízelítőt nyújthatunk.
A hegyikristály minden területre hat; gyógyító, gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatással.
Használhatjuk szemre, bőrre, ízületre, hátra, belekre, emésztőrendszerre. Mivel a test negatív rezgéseit pozitívvá alakítja, ezért daganatos megbetegedések esetén is javasolt használata. 
Ha egy területre megtaláljuk gyógy kövünket, vagy a saját személyes ásványunkat, annak a hatása megsokszorozható a hegyikristály segítségével.
 
Lelki hatás:
A hegyikristály minden gyógykővek koronázatlan királya, amely fokozza az összes többi kő hatását. Kiegyensúlyozó, nyugtató hatással bír a lélekre. Hat a szellemi kimerültség ellen. Auratisztító, erősítő és védelmező. Növeli a kifejezőerőnket, kiegyenlíti a lelki diszharmóniát, aktiválja a felettes tudatunkat. Segít a felettes énnel való összeköttetés megteremtésében, ezért kitűnően használható meditáció alatt. Szellemi fejlődésünket is segíti, illetve szellemi határaink kitágulását. Javítja az intuíciónkat, telepatikus képességeinket.
Használhatjuk a tér atmoszférájának tisztítására, a káros környezeti sugárzás csökkentésére, illetve a lelki sebek gyógyítására.
A hegyikristály egyesek szerint testi, lelki megfiatalító hatással bír.

 CITRIN A " PÉNZ KÖVE"

Csakra: napfonat csakra, torokcsakra
Csillagjegy: Bika, Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Bak
Elem: föld (sárga, barna), levegő (fehér)
Szín: A világostól az aranysárgáig, átlátszó – áttetsző

Gyógyhatás
A citrin a gyomor és a belek problémáin segít. Ösztönzi az emésztőszervek és belső elválasztású mirigyek tevékenységét. Hatással van a hasnyálmirigyre is, így jó cukorbetegség ellen. Csökkenti a koleszterinszintet.
Mivel segíti a méreganyagok kiválasztását, így használhatjuk méregtelenítő kúrák során.
Lelki hatás:
A citrin védelmezi és megtisztítja auránkat, eltávolítja a negatív energiákat, pozitív, örömteli rezgéseket áraszt. A negatív érzelmeket átalakító hatásának köszönhetően segít a problematikus kapcsolatok helyrehozásában Megteremti a frissesség és biztonság érzését.
Erősíti a intuitív oldalunkat, a szellemi érzékenységünket, koncentrációt és tetterőt.
Támogatja a rugalmas döntéshozatalt, és segítségével reálisabban felmérhetjük a valós helyzetet.
A napfonatcsakrára kifejtett hatása révén nyugalmat biztosít. Megértést és bölcsességet teremt, támogatja a bennünk rejlő örömöt és optimizmust. Motivációt ad és bölcsességet, hogy hibáinkból tanulhassunk. Segít elfogadni önmagunkat.
Vonzza a gazdagságot és sikert.

AZ AVENTURIN VONZZA A GAZDAGSÁGOT ÉS A JÓ SZERENCSÉT! 
Csakra: szívcsakra
Csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg, Nyilas, Vízöntő
Szín: szürkészöld, zöld, vörösesbarna, áttetszőtől az átlátszatlanig
Gyógyhatása:
Gyógyhatása testi síkon leginkább a bőrünkre való pozitív hatásában írható le. Alkalmazzák allergia, kiütések, ekcéma, pattanások kezelésénél. Egyszerűen érintsük meg vele a kezelni kívánt bőrfelületet, vagy készítsünk kristályvizet belőle úgy, hogy egy éjszakára vizes tálkába helyezzük az aventurint.
Bélproblémák esetén is hatásos segítség lehet; hasmenés és székrekedés is sikeresen kezelhető vele.
Lelki hatás:
A zöld szín megnyugtató hatással bír idegrendszerünkre, szívünkre és megkönnyíti ez által elalvásunkat. Segít mélyen meghúzódó haragunk feloldásában, önbizalmunk kiépítésében és lelkesedésünk növelésében.
A zöld aventurin segíti a mélyen rejtőző érzelmi blokkok feloldását, amelyek akár gyerekkorunkban gyökerezhetnek, így segítségünkre lehetnek félelmeink elengedésében.

AMAZONIT

Csakra: szívcsakra, torokcsakra
Csillagjegy: Bika, Mérleg, Nyilas, Vízöntő, Halak
Szine: zöld - kékeszöld, áttetszőtől az átlátszatlanig terjed
Eleme: Föld

Gyógyhatása:
Az amazonit ősidők óta a szülő nők köveként van számon tartva! Elősegíti a fájásokat és megkönnyíti a szülést. Lazító, oldó hatást fejt ki a menstruációs görcsök esetében is.
Réztartalma révén erősíti az agyat.
Lelki téren is kiegyensúlyozó hatása van: oldja a lelki feszültséget és nyugtatólag hat az idegekre. Még önpusztító hajlamok és depresszió esetén is feljegyezték harmonizáló hatását.

Lelki hatása:
Ha pénz tekintetében rossz szokásai vannak, az amazonit segíthet az erről való leszokásban. Ha inkább szűkmarkú, akkor megmutatja, hogy ezzel ellentétes hatást vált ki, így segíti egyensúlyban tartani a pénz áramlását. Az amazonit elűzi az irigységet, akár Önből árad, akár Ön felé irányul! Ez a kő megvéd a féltékenységtől, bizalmat ad és bizalmat vonz.
Az AMAZONIT a békesség köve is, segít rátalálni a belső békére és segít azt fenntartani az Önt körülvevő folyamatos változás ellenére is! Ha Önnek az AMAZONIT kőre esett a választása, az azért van, mert szeretne kapcsolatban maradni Önmaga belső spirituális lényegével, hogy az megkönnyítse a bizonytalanság és instabilitás ellen folytatott küzdelmét!
Az is előfordulhat, hogy az Ön birtokában van az a tudás, ami szerint a változás lehetőségeket hoz és képes együtt haladni az áramlással. Tegye a követ a szívcsakrára, így az AMAZONIT gyógyítja a szomorúságot és újraindítja a szeretet áramlását. A torokcsakrára téve megnyugtatja, érthetővé teszi a kommunikációt és tudatára adja mikor érdemes hallgatni.
Ha bűntudata van, a szívén egy amazonit kővel képessé válik megbocsátani önmagának!

SÁRGA JADE AZ ÖRÖM, BOLDOGSÁG KÖVE

Csakra: nemi csakra, szívcsakra, napfonat csakra
Csillagjegy: Rák, Mérleg, Vízöntő, Szűz, Halak
Szín: narancssárga, vörös, fehér

Gyógyhatás:
Tisztít, méregtelenít, egyensúlyba hozza a hormonháztartást, nyirokrendszert, menstruációs ciklust, csökkenti a ciklus előtti feszültséget. Gyógyítja a női ivarszerveket (petefészek, méh, méhnyak, stb.), segíti a termékenységet. Kiváló méregtelenítő hatásának köszönhetően javítja az epe, veseműködést. Serkenti az immunrendszert, legyőzi a vírusos fertőzéseket, regenerálja a szívet, szemeket, ízületeket. Asztma ellen is használják. Csökkenti a szervezet savasságát, helyreállítja a Ph. értéket. Kiegyenlíti a vércukorszintet.

Lelki hatás:
Szembesít önpusztításommal, segít megtisztulni. Segít az öröm, boldogság érzését kibontani magamban. A Jáde a nyugalom és a belső bölcsesség köve. Fokozza a kreativitást, és problémamegoldó készséget. Megteremti a belső harmóniát, bátorrá, együtt érzővé teszi viselőjét. Elűzi a negatív gondolatokat, a rossz közérzetet, ingerlékenységet, enyhíti a skizofréniát. Víz minőségéből fakadóan segít a hangulatingadozáson.

A fa magassága:32 cm
Akár más méretben más horoszkópkővel is megrendelhető. Személyesen is megtekinthetőek időpont egyeztetéssel.

baraczne@gmail.com

2014. március 9., vasárnap

2014 Mohácsi Busójárás

Hónapokkal ezelőtt kezdtem el a készülődést az első busójárási kézműves vásáromra.
A busójárás Mohács legnagyobb nevezetessége. Megkapta a szellemi világörökségi címet 2009-ben. Az ősi hagyományokat ápoló télűző fesztivál olyan, megőrzésre érdemes kultúrkincsekkel került egy társaságba, mint az indonéz bábművészet, a Riói Karnevál vagy a halottak ünnepe Mexikóban.
 A busójárás egyébként az elmúlt évtizedek alatt is sokat változott: nem volt menetre emlékeztető felvonulás, a busók kisebb csoportokban keresték fel a sokác negyedben a házakat. Idén becslések szerint közel 80 ezer ember látogatta meg ezt a nagy eseményt.
 Nagyon büszke vagyok arra, hogy mohácsi vagyok és én is részt vehettem ezen az eseményen.


A munkáim személyesen is megtekinthetők előzetes egyeztetéssel. Ha a facebookon is követsz napra kész lehetsz, hogy éppen hol árulok.
baraczne@gmail.com

Címkék

Aásványk (1) Aásványköves fa (2) achát (1) ajándék (261) akrilfesték (2) akvamarin (2) alkonyat (1) álom (1) ametiszt (8) ametrin (1) angyal (1) ásvány (1) ásványfa (1) ásványkő (104) ásványköves fa (91) aventurin (3) barna (20) bobonsai (4) bogyó (1) bohém (1) bonsai (23) bonsai fa (6) bordó (31) botswana achát (1) botswanai achát (1) bőr (8) bőrszál (8) bronstár (2) bronstár kásagyöngy (13) budha (6) busójárás (1) citrin (4) csakahazait (2) csakra (1) csoportkép (2) dekoráció (5) dekorkő (236) dekorkő bronstár kásagyöngy (1) dísztárgy (191) drót (214) drótfa (188) drótra (1) egyedi (4) éjszaka (1) ékszer (10) életfa (11) érdekes (1) esküvő (42) eskűvő (3) eskűvőt rőzsakvarc (1) évforduló (5) ezotéria (9) ezüst (3) ezüstszínű (8) fa (11) fehér (91) Fehér akácfa (1) fekete (24) fekete gránit (2) festék (4) festés (1) fluorit (1) füstkvarc (1) fűzfa (1) gipsz (1) gránát (2) gránit (162) gyöngy (7) gyöngyfa (172) gyöngyfák (1) gyöngyfűzés (178) gyöngyfűzés gyöngyfa (5) gyurma (1) hazai (1) hegyikristály (8) hegyikrstály (1) hematit (1) hobby (190) holdkő (7) homok (7) hungári (5) Hungária (1) indiai-achát (1) jacaranda (1) jade (2) jáspis (2) kalcedon (1) kalcit (1) kapocs (8) karneol (4) kásagyöngy (108) kavics (6) kék (44) ķék (1) képjáspis (1) keresztelő (28) kézelkészült (1) kézműves (178) kézműves alkotás (1) kézzel készült (1) kicsi (1) körtefa (1) különleges (1) különlegesfák (4) labradorit (2) lakberendezés (152) lánc (2) lapis lazuli (2) leopárd jáspis (1) lia (18) lila (35) lilaakác (1) macskaszem (1) magyar (4) malachit (29) márvány (138) medál (10) meditáció (1) mohaachát (1) mohács (1) narancs (5) narancssárga (2) nászajándék (2) névnap (2) obszidián (2) ónix (6) ónix ametiszt (8) ónix ametiszt rózsakvarc (9) ónix ametiszt rőzsakvarc (19) orgona (3) otthon (4) ösz (1) ősz (10) öves fa (1) pálma (1) pécs (1) pénz (40) peridot (1) pink opál (2) piros (16) rézdrót (48) rézdróttal (3) rodonit (1) rózsakvarc (3) rózsaszín (57) rutilkvarc (1) sáega (1) sárga (25) sárga jade (2) sólyomszem (1) szerencsefa (188) szerencsefa hobby (5) szodalit (2) szodolit (1) szőlő (1) születésnap (1) szülinap (1) szüret (1) tányér (72) tavasz (4) tejkv (3) tejkva (2) tejkvar (6) tejkvarc (27) tigrisszem (2) trónok harca (1) turmalin (2) unakit (1) varsafa (1) Vegyélhazait (7) virágzó (9) vörös aventurin (1) vörös jáspis (1) wooden beads (12) zen kert (5) Zenkert (1) zöld (60) zuzmó (1)